Дали може да се користи рубинскиот јазик за изградба на оперативни системи?

Може ли јазикот Руби да се користи за создавање на нов нов мобилен оперативен систем или десктоп оперативен систем, т.е. може ли да се користи при системско програмирање?

5
задан Community 8 March 2019 в 08:44
поделиться